SEÇİM SONRASI ARTIK ROTA EKONOMİ…
Türkiye yerel seçimleri geride bıraktı ve uzunca bir süredir geri planda kaldığı düşünülen ekonomi gündeme oturdu. Her ne kadar Yüksek Seçim Kurulu İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararı aldıysa da bunun ekonominin ana gündem maddesi olması gerçeğini çok da etkileyeceğini düşünmüyoruz. Zira yeni yapılacak seçimde de ekonominin etkisi büyük olacağa benziyor.
Bu nedenle yeni sayımızda da önümüzdeki dönemde Meclis gündeminde neler olacak, hangi yasaların çıkmasını bekliyoruz gibi soruları irdeledik. Arkadaşımız Hülya Genç Sertkaya hazırladığı haber ile yeni dönemde gündemde yer alacak yapısal reformları inceledi.
Metin Türkyılmaz, ekonomide yaşanan gelişmeler ışığında 2023 hedeflerinden ne kadar uzaklaştığımızı sorguladı ve ekonomide yaşanan son gelişmelerin hedeflere ne kadar hasar verdiğinin cevabını aradı.
Gıda fiyatları aylardır Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden, seçimlerde de belirleyici etkenlerden biri oldu. Bu konuda Arzu Yatar’ın analizi sizlere ışık tutacak.
Yerel seçimlerde bir çok ilin muhalefetin eline geçmesinin ardından gündeme gelen ve önümüzdeki dönemde en çok tartışılacak konulardan biri olan yerel yönetimlere ilişkin reforma da arkadaşımız Erdinç Çelikkan mercek tuttu.
Barış Şimşek de eğitim ekonomisi ve eğitimde yaşanan sıkıntılara ilişkin bir haber hazırladı.
Bu sayımızda, Mehmet Çınar, Antalya’nın bu yılki turizm beklentilerini derledi, Hasan Erel de yeni İpekyolu ve AB ikilemine ışık tutan bir haber hazırladı.
Ankara İnsan Kaynakları Platformu olarak başlayan oluşumun, İnsan Kaynakları Meslek Derneği’ne dönüşünün öyküsü ile Esbaş’tan yabancı yatırım atağı ve Yeşilova Höyüğü’nü konu alan ‘İzmir’in eski sakinleri’ haberimizi de sizlerin beğenisine sunuyoruz.
İyi okumalar dileğiyle…
Ekonom 59. sayının tamamını incelemek için Tıklayınız!